Заснеха движещ се обект на Марс

Тайнственият обект е сниман на Червената планета от марсохода Curiosity. Някои потребители на интернет веднага предполoжиха, че на снимката е уловен  марсианец. В НАСА има своя собствена версия.

На първата черно-бяла снимка, изпратена от марсохода от  Червената планета, се вижда огромно тъмно петно, надвесено над хоризонта. На следващата снимка на същия терен, направена с висока разделителна способност два часа по-късно, това нещо вече го няма, пише „Лос Анджелис Таймс“.

Снимката с мистериозния обект привлече вниманието на интернет потребителите. Любители астрономи, започнах да се чудя какво е това : мръсотия или блик  по обектива на камерата,  оптически ефекти. Има и такива, които не на шега , а сериозно предполагат, че е заснет истински марсианец. Според някои блогъри,  след като е забелязал  Curiosity, е побързал да избяга от камерата.

Въпреки това, експертите отричат конспиративните  версии. Както  обясняват от НАСА, на снимката са попаднали детайли от апарата, който е доставил Curiosity на повърхността на Червената планета. Това се потвърждава също и от сателитни снимки на мястото на кацане на Curiosity.

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *