Жители на Младост-3 канят премиера на футболен мач срещу застрояването на футболно игрище с автомивка

Жители на столичният квартал Младост – 3  с открито писмо канят министър-председателя  Бойко Борисов на футболен мач. Поводът е  застрояването на футболно игрище с автомивка. В Писмото се казва:

Уважаеми г-н Борисов,

Ние, жителите на блокове 302, 303, 305, 307, 308, 309 на район Младост в град София, не сме съгласни с построяването на поредната автомивка на мястото на последното футболно игрище с истинска трева в района. За това игрище всички полагаме грижи и гледаме нашите деца, които тичат върху тревата близо до домовете им. Малкото останали прекрасни дървета са наистина един оазис между бетона на толкова пустеещи новопостроени и недостроени сгради. Ние дори „си мечтаехме” със собствени сили да подобрим игрището, но миналата седмица на 02.08.2012 г. се появи грозен фургон и разбрахме, че това е началото на нова, явно изключително необходима най-малко пета на брой автомивка в района на магазин Кауфланд в ж.к. Младост 3.

За Нас е необяснимо как „държавата” и в частност „общината” съумяха да не чуят нашите протести още от 2008 година?

Може от законова гледна точка формално да са спазени всички изисквания, но не е достигнала информация до Нас за построяването на поредната автомивка в междублоковото зелено пространство на бл. 303, 305 и 309 в ж.к. Младост 3.

Каним Ви на един футболен мач с нашите деца и елате да изпробвате терена, защото няма нищо по-ценно от блясъка в очите на децата ни и от спокойствието на възрастните хора, седнали на пейките пред блока. Именно заради тях, сме готови да поканим всички, които искат да ни подкрепят, защото считаме, че нашите човешки права се пренебрегват от нашата Родина.

При изготвянето на градоустройствения план на София не бе взето под внимание становището на комисията по жалбите за запазване на спортната площадка.

Настояваме за промяна в градоустройствения план, съобразена със становището на комисията по жалбите, отговаряща на условията за норамален човешки живот.

МОЛИМ ВИ НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ТАКА БЕЗНАКАЗАНО ДА СЕ РУШИ НЕЩО СЪГРАДЕНО ДОБРО И БЕЗЦЕННО, МАКАР И СТАРО.

От ЖИВУЩИТЕ в блокове 302, 303, 305, 307, 308, 309 на район Младост в град София.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *