Будисти откриха реинкарнация на Стив Джобс

Оказва се, че Стив Джобс, който почина от рак през октомври 2011 г. на 56-годишна възраст,  съвсем не е мъртъв. И не заради това, че той ще живее дълго в сърцата на феновете на продуктите на Apple.  Според тайландски будисти духът на Стив Джобс е претърпял реинкарнация, и сега основателят на Apple се е преродил като воин-философ.

Трябва да се отбележи, че Джобс се  придържаше  към будистките вярвания. Тази религия бизнесменът приема в началото на 1970г. по време на пътуване до Индия, която посещава след напускането на либералния колеж за изкуства в САЩ. В родината си Джобс се връща с бръсната глава и традиционни индийски дрехи. Поради това именно към будистите се обръща наскоро по електронна поща  инженерът от Apple  Тони Цян с въпроса, къде е сега в бившия му шеф – Стив Джобс.

И скоро той получава отговор, но по друг начин. Настоятелят на  будисткия  храмв  Дхаммакайя в Бангкок   в една от религиозните тв  програми обяви, че Стив Джобс е все още в Купертино. Но той се е прероди като воин-философ, и по-голямата част от времето си прекарва в мистичната шестетажна Кристъл Палас над стария си офис,  пише  The Wall Street Journal.

„След смъртта си Стив Джобс се прероди като божествено същество, със специални познания в областта на науката и изкуството“, –  разказва Пхра Чейбул пред стотици хиляди будисти от цял  свят.

Според него, това не е първото въплъщение на Стив Джобс. В миналото си живот той вече е бил в тялото на инженера, който е построил канали, и архитект , строил храмове. И тогава той   се преражда за да бъде ръководител на Apple, което е последната стъпка към щастливия живот в рая.

Наред с другите неща, той каза, че сега Стив Джобс  има 20 верни небесни служители, които изпълняват всяко желание. И сега е много по-млад и по-висок. Сега той е на около 35 години, има прекрасна коса на главата.

В лекциите си Пхра Чейбул дори показва как изглежда сегашния Стив Джобс, той придружава своите проповеди  с рисунки, на които е изобразен  млад ангел в Кристъл Палас.

Но идеята на прераждането на Джобс  освен стотици хиляди поддръжници, привлече и гневни критици, които казват, че настоятелят  на храма, така  просто иска  да привлечете вниманието към себе си, за да увеличи своето паство и да привлича финансиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *