Aстроном от САЩ засне цилиндричен НЛО (видео)

Цилиндричен НЛО е бил заснет с камера от аматьор астроном от Кентъки. Няколко свидетели, също наблюдавали летателния апарат, казали на полицията, че обектът е излъчвал ярка светлина.

Астрономът Алън Иплинг на 16 октомври бил у дома, приемайки гости, когато един от поканените обърнал внимание на домакина върху странен светещ обект в небето.

Иплинг взел телескопа, за да види необичайното явление, и видео камера, с която снимал.

„Обектът приличаше на две флуоресцентни лампи, разположени успоредно. Той изглеждаше като звезда с изключително ярка светлина. Сигурен съм, че това не бе самолет“ – обяснява астрономът аматьор.

Алън е публикувал видеото с НЛО на YouTube, за да чуе мнението и на другите.

„Искам да подчертая, че обектът бе неподвижен. Илюзията, че се движи е заради това, че с едната ръка държах камерата, а с другата телескопа и мърдах. “

От полицията на Кентъки са казали за новинарския канал News-Express, че са получили пет обаждания от жители на различни градове на щата.

Всички свидетели твърдят, че на 16 октомври е имало НЛО в небето с цилиндрична форма, който свети толкова ярко, че е невъзможно било да се наблюдава дълго време.

Представители на Министерството на отбраната и Националната гвардия на щата Кентъки казват, че нямат информация за случаи на неидентифицирани летящи обекти над щата, а на 16 октомври те не са забелязали някакви аномалии в небето.

Полицията предполага, че астрономът е направил грешка и е взел балон за НЛО. Подобни обяснения не устройват Иплинг, който е уверен , че е в състояние да разграничи обекта от балон.

„Ако това е балон, как може да запази своята форма на тази височина. И аз казвам, че това, което се виждаше на небето не е самолет или хеликоптер, “ отбелязва Иплинг.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *