Curiosity пак разбуни духовете на уфолозите

Марсоходът Curiosity  изпрати на Земята нова любопитна  снимка от повърхността на Червената планета. На пръв поглед може да се предположи, че доказателството за живот на Марс е  намерено – на снимката ясно се вижда следа на гигантски крак, пише Daily Mail.

Експертите на НАСА отбелязват, че изображението на следата, направено от марсохода,  много прилича на първите следи, които е  оставил  на повърхността на Луната участникът в мисията „Аполо 11“ Нийл Армстронг. Въпреки това за сензация от  Марс ще се наложи да се изчака: следата от Червената планета, за разочарование на уфолозите,  е отпечатъка, оставен от колелата на ровъра.

Все пак  изследователите,  сравнявайки снимките от Луната и Марс, не биха могли да не отбележат тяхната забележителна прилика. В НАСА добавят, че следите ги чака различна съдба.

Отпечатъците, оставени от Армстронг,  ще продължат да съществуват в продължение на милиони години, тъй като няма вятър на Луната, който може да ги унищожи. Но следите на Curiosity ще издържат не повече от  две земни години.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *