Гледането на филми на ужасите предизвиква загуба на калории

Учени от Университета на Уестминстър изясниха, че гледането на определени филми помага на зрителите да горят  повече калории пред екрана, пише The Daily Telegraph.

Загуба на калории предизвикват филми на ужасите. “Заради стреса – или, както в този случай, страх – пулсът се ускорява, кръвта се движи по-бързо, отделя се адреналин.  От това се влошава апетита, ускорява се скоростта на метаболизма, и, в крайна сметка, се горят калории по-бързо,.” – отбелязва  Ричард Маккензи от Университета на Уестминстър.

Учените провели експеримент, в който десет души гледали десет филми на ужасите. След това лентите  били класирани. Оказало се, че най-добре помага да се отслабне гледането на филма “Shining” (“Сиянието”). По време на сеанса всеки зрител загубил средно по 184 калории.

Целият списък от филми, проучени от  Университета на Уестминстър:

1. The Shining: 184 calories

2. Jaws: 161 calories

3. The Exorcist: 158 calories

4. Alien: 152 calories

 

5. Saw: 133 calories

6. A Nightmare on Elm Street: 118 calories

7. Paranormal Activity: 111 calories

8. The Blair Witch Project: 105 calories

9. The Texas Chain Saw Massacre: 107 calories

10. [Rec]: 101 calories

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.