Мъжкото безплодие се предизвиква и от сирене

Както се оказва, врагът на мъжката плодовитост е любимото на всички… сирене. По-специално с  него не бива да злоупотребяват  млади хора, които искат да станат бащи.

Това откритие е направено от изследователи от Харвард. Според тях, дори и малко количество млечни продукти с високо съдържание на мазнини, може да повлияе на мъжката плодовитост. Дори три парченца сирене на ден са достатъчни за да се  влошат  качествата на мъжката репродуктивна течност.

Както информират учените, не е задължително да се използва само сирене. Опасност представлява дневната доза от мляко и млечни продукти, чаена лъжичка сметана, парче сирене и чаша пълномаслено мляко. Според тях, цялата работа е в това, че в млякото има женски хормони, които влияят на плодовитостта на мъжката половина от човечеството.

Доскоро учените бяха съсредоточили всичките си усилия върху ефектите от  различни диети на  женската полова система. Неотдавна изследователи намират все повече и повече доказателства, че начина на живот на мъжа, и по-специално по време на този период, когато  се придържа  към някакви  диети ,  може  да играе важна роля в качеството на тяхната плодовитост.

 

Изследователи от Харвард (Бостън), сравнили диетите на  189 доброволци на възраст между 19-25 години. Както  отбелязват лекарите, никой от доброволците не страдал от наднормено тегло и всички тренирали поне  по един час на ден.

Всеки участник бил помолен да попълни въпросник, в който отбелязвал колко месо има в храната му, плодове и млечни продукти, както и други видове храни. След това били изследвани сперматозоидите на всички участници  за скорост и форма. Установено е, че хората, които ядат повече от три порции дневно млечни продукти, имат ниска репродуктивна функция, или по-точно  активността  на сперматозоидите им е намалена с 25%, в сравнение с тези участници, които не наблягали особено на сирене, сметана или мляко.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *