Прилепи убиват добитъка в Еквадор

Населението на кантона Vilcabamba, който се намира на 37 км от столицата на провинция Loja, южната част на Еквадор, е разтревожено от нападенията на кръвосмучещи прилепи, убиващи едър рогат добитък и други домашни животни, като коне и мулета.

Особено много такива случаи са регистрирани в село Zacapa, което се смята за център на животновъдна и селскостопанска продукция в провинцията.

Но загриженост предизвикват не самите прилепи, а това, че засега няма известен начин да се справят с тях. Един от фермерите коментира, че животните атакуват през нощта на ята, причинявайки непоправима вреда на икономиката на провинцията. Това е първият път, откакто той се помни, когато  прилепите нападат така агресивно.

Едулия Гонзалес, президент на градския съвета на Сан Педро, в кантонa Vilcabamba, обяснява, че тези животни винаги са живяли в тази част на Еквадор, но никога не са причинявали толкова  вреди както сега. Тя вярва, че това нашествие е свързaно със сухия летен сезон, но тъй като в провинцията e започнаlo да вали, земеделските производители се надяват, че това ще прогони кръвожадните същества.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *