Седемгодишната цигуларка и композитор Алма е наречена “новият Моцарт”

Седемгодишната британската ученичка Алма Дойчер виртуозно свири на пиано и цигулка и вече композира опери. Всичко това тя прави по такъв професионален начин, че любителите на класическата музика сравняват Алма с Моцарт.

Момичето си има собствен канал в YouTube, и в числото не нейните феновете е известният актьор, телевизионен и радиоводещ, писателят Стивън Фрай, който е много добре запознат с музиката. Именно той в Twitter нарича момичето „новият Моцарт.“

Алма Дойчер е дъщеря на учен , баща и е любител флейтист. Когато е още на две години, тя разпознава всички клавиши на пианото. На третия си рожден ден Алма получава цигулка, а година по-късно момичето свири сонати от Хендел.

Освен факта, че Дойчер е вундеркинд-изпълнител, тя е и композитор. По-рано тази година, Алма написва кратката опера „Чистилище за мечти “ по стихове от Елизабет Eдлингтън, която по технически причини, не успява да влезе във финала на конкурса за млади композитори и изпълнители, организирани от Националния оперен театър на Великобритания.

Каналът в YouTube на момичето, където публикува видео от изпълненията си на класика и собствените си произведения, вече е събрал 85 000 гледания и около 300 абонати.

Нейният баща казва, че дъщеря му на тази възраст прави не по-малко сложни неща от Моцарт. Въпреки това, той предпочита да не прави прогнози: „само времето ще покаже.“

Волфганг Амадеус Моцарт започва да композира музика на петгодишна възраст. Той свири на баща си Леополд композиции и той ги записвал. За краткия си 35-годишен живот гениалният композитор е написал повече от 600 творби.

 

Бел. ред.: Ако познавате такова дете от България с удоволствие ще го представим. Само ни пратете инфо!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *