Тибетски лама: Апокалипсисът ще продължи две седмици

До настъпването на апокалипсиса, който според някои е предсказан от маите, остават по-малко от два месеца. Астролози и предсказатели от всички направления отдавна сериозно обсъждат какъв ще бъде той. В същото време учените призовават човечеството да не вярва на тези прогнози.

На 21 декември завършва календарът на маите. И според някои тогава на нашата планета ще започнат катаклизми, които ще приключат с унищожаване на човешката цивилизация. Още сега организаторите на един от фестивалите в Латвия са сключили застраховка за 21 декември, ако тогава се случи разрив на пространствено-времевия континиум.

Тибетски лами смятат, че вероятността за сериозни катастрофи е достатъчно голяма тъй като в края на декември планетите от нашата слънчева система ще се построят в една редица, което е уникално събитие.

По думите на един лама, който в Тибет е известен като оракул на Шамбала, есента и зимата ще бъдат доста топли, а на 21 декември нашата планета ще премине през галактическата “нулева полоса” – особено пространствено състояние, където всяка енергия угасва и изгубва възможността си да се разпространява. На планетата ще се установят пълна тишина и тъмнина. Ще изчезнат комуникациите и електричеството. Тъмнината ще бъде съпроводена с избухвания на светлина, а също с игра на светлини и сенки. Понякога ще възниква усещането, че са се появили някакви фигури – сякаш от гробовете са станали мъртъвци. Оракулът на Шамбала каза, че планетата може отначало леко да започне да се тресе като при слаби земетресения.

Ще настъпи масова гибел на хората заради паника и страх от настъпващата неизвестност. Катаклизмът ще продължи две седмици, макар че отгласите от него ще продължат включително до февруари.

Според неговите думи онези, които искат да преживеят тази катастрофа, е необходимо отрано да се приготвят – да се запасят с продукти и топли вещи и по възможност да се преместят в селски местности. Необходимо е да се следят домашните животни, тъй като техните природни инстинкти ще помогнат да се доловят идващи екстремални ситуации. А по време на “дните на тъмнината” по-добре е да се затъмнят стъклата и да не се гледа в тях. Не бива да се излиза на улицата.

Учените обаче както и досега са уверени, че всички опасения за възможния край на света са безпочвени. Според думите на директора на научно-изследователския институт на Централна Америка Марчело Кануту нови данни говорят за това, че древните маи не са оставили никакви апокалиптични пророчества.

Много изследователи на цивилизацията на маите са съгласни с това, че ако маите бяха оцелели до ден днешен, щяха да са съставили нов календар. Археолози дори откриха доказателства – текстове, в които маите говорят за дати след 21 декември 2012 г.

Read more: http://snaiper-bg.net/2012/10/tibetski-lama-apokalipsisa-t-shte-proda-lzhi-dve-sedmitsi/#ixzz2AWDcqqX7

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.