В Бермудския триъгълник са открити огромен град и стъклени пирамиди

Руините на подводен град са открили в Бермудския триъгълник канадски учени. Изследователите вярват, че са открили следи от легендарната Атлантида, съобщава Prensa Latina.

Екип от изследователи, водени от Пол  Вайнцвайг  и Полина Залицки с помощта на подводни роботи са открили руините на град, намиращ се  северно от източното крайбрежие на Куба. Подводните снимки показват, че на дъното на морето лежат огромни  монументални сгради.

Сред сградите са четири гигантски пирамиди, една от които е направена от стъкло,   Сфинкс, както  няколко скулптури. Градът, според учените, е построен от древна  индианска цивилизация преди най-малко 1 500  – 2 хиляди години. Те не изключват,  че градът е легендарната Атлантида, за която пише гръцкият историк Платон.

Според Платон в диалозите му „Тимей“ и „Критий“, Атлатида се намира в Атлантическия океан, и е потънала на дъното през десетото хилядолетие пр. Хр. в резултат на бедствие.

Необходимо е също така да се отбележи, че не толкова отдавна, британски  учени обявиха за откриването на неизвестна цивилизация на около 100 хиляди години, на сегашната територия на Персийския залив. Увереността на изследователите се базира на археологически находки, направени през последните години на крайбрежието на Персийския залив. За кратък период от време там са били открити повече от 60 древни селища на  възраст около 7,5 хиляди години. Археолозите са доказали, че това е бил доста голям град с развита пътна инфраструктура.

Според теорията, оазисът, който по размер е сравним  с площта на съвременна Великобритания, е съществувал в течение на над 75 хиляди години, докато не го застига съдбата на Атлантида. Смята се, че  древните хора са пристигнали  по тези места много по-рано.

Като доказателства за това твърдение служат направените в традициите на Източна Африка каменни сечива, открити при разкопки в Оман и Йемен. Учените смятат, че тези находки са доказателство, че хората се заселват по тези места преди не е по-малко от 100 хиляди години.

Related Posts

2 thoughts on “В Бермудския триъгълник са открити огромен град и стъклени пирамиди

  1. Възможно е, но по-вероятно е Атлантида, защото исторически е по-близко до днешно време. АЛемурия е по-предна страна/континент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *