Как да се преборим с грипа и настинката ефикасно

Сезонът на грипа и настинките започна и дори удари доста високопоставени особи.
Английската кралица се залежа! За първи път в рамките на 60 години управление. Забелязали ли сте  как силните хора в света са винаги пред очите ни и сякаш не се разболяват, особено от обикновена настинка? А какво да правим ние, простосмъртните, за да се поддържаме във форма?

„Бързото възстановяване е възможно само ако успеете да хванете болестта в зародиш, твърдят специалисти. Ако вирусът започне своята подривна работа в организма ви, да се справите с болестта ще бъде по-трудно.“

Затоплете се!

В повечето случаи  обикновената настинка е  следствие на простуда. Следователно вашата задача е  колкото е възможно по-скоро  да се стоплите. Първо се облечете топло (на врата шал, дебели чорапи на краката и, разбира се вълнена жилетка), а после много горещ чай. Шампион по „затопляне“ – е напитка с джинджифил. В допълнение джинджифилът е известен със своите противовъзпалителни свойства.

Друга опасна комбинация за простудата е  обикновен черен чай с малинов конфитюр (съдържа аспирин), лимон (витамин С и етерични масла) и мед (антибактериално и противовъзпалително). Ако сте готови да приемете и алкохол – подгответе си греяно вино (червено вино, канела, мед, лимон и портокал).

Пийте и  пилешки бульон

Дори нашите баби са знаели, че това е най-добрият лек за настинки. Изследователи от Университета на Небраска доказват това експериментално – учените взели кръв от доброволци, които ядат пилешка супа при настинки. Анализът показал промени в активността на неутрофилите (форма на белите кръвни клетки, които предпазват организма от инфекции).

Вземете витамин С

Преди се препоръчваше да се пие витамин С за профилактика на простудни заболявания. Но резултатите от 23 научни изследвания са показали, че редовната употреба дори на големи дози витамин С не намалява риска от настинки. Но пък намалява продължителността на заболяването. Така че го пий само когато е започнало.

Какво да направя, ако имам…

Запушен нос …

„Най-ефективното средство,  което  убива тази гадост в зародиш е  като се слагат краката в гореща вода, твърдят лекари. Рецепторите на краката са свързани с носглътката, така че ако правилно загреете краката си (за 8-10 минути с постепенно повишаване на температурата от 37 до 40-45 C), можете бързо да прочистите  носа си.

Ако не можете да загрявате краката си (ако сте на  работното място), натопете ръцете си в топла вода – това ще доведе до рефлексен приток  на кръв към краката „.

Болки в  гърлото …

Не се опитвайте да правите гаргара. В началния етап, тя е безполезна. „Бавно дъвчете парче лимон, накиснат в мед – съветват лекари . За  да се засили ефекта, да не се яде нищо един час.“

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *