От НАСА отмениха официално края на света

Времето не спира само защото висящият във  вашата кухня календар завършва на 31 декември. И календарът на маите не свършва на 21 декември, 2012. Тази дата е последната в дългия период в  системата за изчисляване на времето от  маите –  след това те започват нов цикъл – точно както вие ще поставите на стената си новия календар на 1 януари „.

Твърденията за предстоящия апокалипсис нямат научна основа, считат в НАСА, като направиха специално изявление на официалния си сайт.

В него се опровергават популярните теории за края на света. Например, сблъсък на Земята с митичната планета Нибиру – твърди се, че тя ще се удари в нашата планета на 21 декември 2012. Тази дата, както и планетата – фантастика,  учените смятат за измислени.

Освен плашещото много хора „предсказание“ на  маите,  учените опровергават и много други версии за края на света: гигантско слънчево изригване, смяна на полюсите, „парад на планетите“ ..

Колкото повече наближава зловещата дата  21.12.2012, толкова по-често звучат апокалиптични  разкази. Даже и изследователите от Кеймбридж, за разлика от американските си колеги сериозно изучават възможността да има  „Бунт на машините“ – както във филмите „Терминатор.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *