Пълно спокойствие месец преди „края на света“

Бизнесът, основан на т.н. пророчество на маите за край на света  на 21.12. 2012, претърпя фиаско, пише Джанлука Николети във вестник La Stampa.

„Защо един месец преди края на света ние сме така спокойни? Само година по-рано всемирна скръб беше обгърнала човечеството като мрачно було. Изкупуваха се на поразия най-безскрупулните произведения за приближаващия се апокалипсис. Медии, кино и книги ни осигуряваха подробна картина на предсказания и възможните сценарии ,които ще се осъществят след 21 декември,  поне за краткия период от време, докато сме живи „, – казва репортерът.

„Някой  започваше да посочва всякакви неочаквани  съвпадения по време на цунами, наводнения и земетресения – които като че ли указват финалната  катастрофа.  Други още от януари започнаха да забелязват, че сезоните вече не са същите –  да, във въздуха, нещо витае. Но сега, само 30 дни преди обявения край, какво правят тези предсказатели? Някои от тях казват, че Апокалипсисът е отложен за няколко месеца, други твърдят, че през 2012 г. край  на света няма да има, но астероидът Апофис, „Разрушителят“ може да удари Земята през 2036 г.“- разказва авторът.

„Забелязват се само отделни приготовления за края на света – продължава журналистът – французите, за не да се окажат неподготвени за туристите, решиха  да закрият за публиката на 21  декември върхът Бугараш в Пиренеите – смята се, че това ще е едно от малкото места на земята, които няма да бъдат засегнати по време на Апокалипсиса. „

Related Posts

One thought on “Пълно спокойствие месец преди „края на света“

  1. Как няма да са спокойни хората, след като маите въобще никога не са правили предсказания за края на света? Това, че не са довършили календара си не значи, че идва края на света. Преди време се бях разровил и маите са правили предсказания много след 21 декември 2012.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *