Срещи на летци с НЛО (видео)

Сега вече се знае точно кога хората са започнали да виждат НЛО. Това става през 1942-1944 г. Първо британски и след това германски, японски и американски пилоти – особено през нощта – са виждали огромни огнени кълба, сфери и други обекти, които в европейския театър на войната ги преследват, поддържайки винаги кратко разстояние, а в Тихия океан и Индийския океан, напротив, остават на мястото си.

Независимо какво си мислят хората за природата на НЛО трябва да се признае: невъзможно е да се подозира, че всичко е от нервността на тези пилоти.

Да, те правят грешки, да, съветските, да речем, ВВС, както и немските, в продължение на години съобщават, че са срещали във въздуха вражески самолети, които никога не са виждали на фронта, и така нататък. Да, никъде не се лъже така, както по време на война и лов.

Но е съмнително, че японските, британските и германските пилоти изведнъж са се наговорили с американските си колеги и са започнали да говорят за същия въображаем феномен. Броят на такива отчети в тези години, както и в първите следвоенни е огромен.

Някои от тях са посочвали заплахата, която огнените кълба са създавали на пилотите. Но няма случай на записано нападение или негативно влияние на НЛО.

Така е до 7 януари 1948 г., преди събитията в Кентъки. Когато четири изтребителя „Мустанг» P-51D от 165-та ескадрила, в отговор на сигнал, получен от населението, което се изплашило от голям метален предмет, висящ във въздуха, започват да преследват обекта.

Два (третият нямал достатъчно гориво) на височина 6 км се приближили към него и го разгледали, четвъртият Томас Ф. Мантел, командирът, решил, че му трябва най-много…

Преди в 15:15 часа (местно време) с него да прекъсне връзката, той казва: „Отивам на сближаване, за да го разгледам по-добре. Той е пред мен и лети два пъти по-бавно от мен …

Това нещо е от метал и е с огромни размери. Сега набира скорост и се издига толкова бързо, както и аз … Това са 360 мили в час. Вдигам се до 20 000 фута и ако не мога да се приближа, ще прекратя преследването. „

Останките на самолета и тялото на пилота са намерени няколко часа по-късно.

Официалното обяснение за инцидента за необявено пускане на аеростата Skyhook, направено от американския флот – би задоволило всички, ако не бяха тези думи за скоростта на полета с изкачване на височина с 360 мили в час (576 km / h, 160 m / s).

Балоните, които се издигат в небето със скорост на изтребители, не са толкова много. Теоретично, пилотът на „Мустанг“, от друга страна, е могъл лесно да прави кръгове около аеростата, който не разполага със собствен двигател.

Наблюдавалите подобен (предполага се, че е един и същ) обект в Охайо по същото време отбелязват, че той може да падне рязко почти до земята, а след това да се издигне отново рязко. Демонстрираната в Охайо скорост, достигаща до 800 km / h, изглежда твърде забележително постижение за балон.


Следва.

Интересен е инцидентът с полета на Japan Airlines, известен като JAL 1628. Този път „Боинг 747“, който за щастие е товарен, се сблъсква с три (!) НЛО. Първоначално в 18:15 по време в Аляска, екипажът ги забелязва на радара.

Пилотите питат наземното обслужване, но те казват, че самолети в района не трябва да има. Скоро целият екипаж вижда два НЛО на около 1.5 км. За разлика от повечето предишни случаи, те са наблюдавани почти час.

На следващия ден вестниците бързат да обясни случилото се …с балони. От доклада на военните (по-долу): „Скоростта на хоризонтален полет на обекта е над 800 km / h.“

Навигационните светлини на обектите, включително и мигащите (или каквото и да е видяли всички от екипажа под командването на Кенджу Терагучи), изглеждали бели и жълти. Обектите били твърде големи за самолети, а по-скоро сс размера на нещо като самолетоносач.

Наземните служби дали съвет на пилотите да направят пълен кръг и те се подчинили. НЛО, според екипажа, изчезнали. В действителност, обаче, от най-близката военна радарна база забелязали, че са зад самолета.

С други думи, по време на маневрата, НЛО се наместили зад самолета.

Какво се е случило след това, може лесно да се познае. Историята била обявена за измислица на пилотите или тяхна халюцинация. Да, да, всички наведнъж. След инцидента, след като докладвали на капитана, и настояли за истинността на показанията си , те са отстранени от полети, и така нататък.

Да, а военният радар явно е е уловил „сянката на самия самолет“, нито повече, нито по-малко. За показанията на радара на товарния самолет, регистрирал обекти пред него почти един час, предпочело да забравят:

 

 

Срещи на пилоти с НЛО – I част (видео)

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *