Активност на Слънцето и на обектите около него (видео)

24.12.2012. Активността на Слънцето определено се поддържа на равномерно високо ниво. Според руската ФИАН днес изригване не е имало, но видео от спътниците STEREO показва съвсем друго. Въпреки, че сега графиката за активност на ФИАН започват да показва рязък скок в активността, която вече е достигнала клас C и продължава да се увеличава. Нека видим какво се случва.

Освен това трябва да се отбележи и повишена концентрация на летящи обекти около Слънцето . Сателитите SOHO са забелязали един такъв обект, с огромни размери. Ако това е комета е странно, че нейното приближаване не бе забелязано преди, или въобще не е забелязано.

Трябва да се отбележи, че мониторингът на слънчевата активност и случващото се в пространството около Слъnцето е изключително трудно поради причината, че сателитни снимки се пускат в свободен достъп в доста ограничен брой с огромни „празнини“ във времето между снимките.

Средно на ден сателитите на НАСА пускаха от 100 до 160 снимки, а сега само 20 до 40. Изглежда , че това е умишлена цензура …

http://30dumi.eu/2012/12/aktivnost-na-sla-ntseto-i-na-obektite-v-okolosla-nchevoto-prostranstvo-video/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *