Епохата на Петото Слънце на маите завърши – човечеството навлиза в нова ера

Петък 21 декември   2012 г. бе последният  ден в календара на маите, който стана известен в света благодарение на разпространението на слуховете за края на света, за който се предполагаше, че трябва да настъпи именно в този ден.

Според календара, след епохата на Петото Слънце, трябва да навлезем в нова ера. С това събитие в съвременния свят се свързваха различни бедствия, чак до “края на света”.

Изпълнителния директор на “Централно – американската научно-изследователска организация FAMSI Сандра Нобл отбеляза, че “за древните маи завършването на един цикъл е голям празник. ” За интерпретацията на  21 декември 2012 г. като края на света тя каза, че е ” истинска измама и възможност за много хора да забогатеят от това.”

“Ние сме сега сме в състояние на начало и раждане.  Това е раждането на една нова епоха. Сега си отива  Петата Луната 2013 г. по календара на маите. Завършва галактическата нощ, която е продължила  11 000 години и  никой не можеше да я спре. Идва разцвет. Най-тъмната нощ е преди зазоряване и ние  минаваме през нея .”

“В това есенно равноденствие приключи ерата на Лисицата,  лъжи и измами, която продължи 40 пъти по 40. А на нейно място дойде  Вълкът, Огненият Вълк, той носи със себе си  благодат за много дълго спящите и   продължаващи  да спят красавици и принцове. “

Календарът на древните маи е цялата система от  календари, създадени от тяхната цивилизация в Централна Америка.

Според хронологията на маите, съвременната епоха – епохата на Петото Слънце – е започнала на 11 или 13 август 3114 г. пр. Хр и трябва да завърши на  21  или 23 декември 2012-та година.

Разликите в съотнасянето на датата на маите  със съвременния  календар се обяснява със съществуването на две  корелации, които изостават една от  друга с  два дни.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *