Гей- рибките са много популярни сред самките

Хомосексуалното поведение на самците увеличава шансовете им за секс с женските, пише кореспондентът на ABC  Ана Meладо. Поне това е заключението на изследователи от Франкфурт, изучавали вид рибки –  мексиканските Poecilia. Между другото  семейството Poecilia, или молинезиите,  са популярни аквариумни риби.

“Хомосексуализъм се наблюдава в почти всички категории животни – от червеи до делфини” – казва журналистката, но привлекателността на самците – гейове за самките досега е все още неописан феномен.

“Обикновено самките избират партньори, базирайки се на социални критерии и отношенията им с другите” – пише авторът. И при хората, и при животните се наблюдава закономерност: самците, които се радват на успех сред други самки, са по -желани.

Експериментите с Poecilia показали, че популярността сред самците също увеличава привлекателността на самеца. Poecilia са живораждащи риби, които не са склонни към  моногамия.

 

“Обикновено, хомосексуалното поведение е наблюдавано при малки и неособено ярко оцветени самци” – разказва изданието. Важно е, че големите, ярко оцветени самци агресивно защитават тяхната група самки от съперници.

А  как се държат самките? Първоначално те предпочитали да се чифтосват с големи самци. Но веднага след като “грозните” самци, с малки и средни размери, влизали в хомосексуални връзки, привлекателността им в очите на самките  веднага се увеличавала. В много случаи се развивали бисексуални отношения.

“Великият Уди Алън е прав: бисексуалността удвоява шансовете да се прави секс” – заключава авторът.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *