Главният астроном на Ватикана Хосе Фунес коментира предсказанията за 21.12. 2012

Ръководителят на обсерваторията на Ватикана Хосе Фунес  заяви, че не вижда никакви основания за сериозно отношение към прогнозите за предстоящия край на света на 21.12.2012 г.

Според него апокалиптичните сценарии, приписвани на маите, “дори не си струва да се обсъждат.”

“Вселената се разширява, и ако някои от моделите са правилни, тогава в един момент тя ще престане да съществува, но това няма да стане по-рано от няколко милиарда години” , отбеляза Фунес.

Главният астроном на Светия престол  заяви, че “християните искрено вярват, че смъртта не е краят.”

 

По -рано, префектът на Конгрегацията за доктрината на вярата (преди – Светата Инквизиция, бел. прев.), архиепископ Герхард Лудвиг Мюлер отбеляза, че да се  говори за края на света, по негово мнение, е “безотговорно и безсмислено”, защото “това е  ненужно вълнение.” Той допълни, че традициите на християнството не  приемат  да се обсъжда  конкретната дата на края на света.

“Винаги може да се случи така, че в следващата секунда да се изправя пред Бога” – каза архиепископът. Той отбеляза, че на 21 декември  има насрочени важни срещи и бизнес.

При това свещеникът пожела на всички християни за празниците за Рождество “да са заедно, щастливи и оптимисти за бъдещето.”

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *