Хоугланд: НАСА разигра на Марс грандиозен спектакъл

Ричард Хоугланд е известен на всички, които се интересуват от търсенето на разумен живот във Вселената.  Той е създател и главен специалист на независим изследователски център по наблюдение дейността на НАСА, който се нарича Enterprise Mission.  Неговата задача е да изяснява какви открития, направени от НАСА в Слънчевата система през последния половин век, са скрити под грифа „Строго секретно”.

По думите на Хогланд марсоходът Curiosity (Любопитство) е станал главно действащо лице в грандиозен спектакъл.  Колкото и НАСА да се опитва да скрие от човечеството истинската цел на марсианската мисия, истината все едно ще излезе наяве.

На Марс може да има руини от древни строежи

Според Хоугланд НАСА отдавна е в течение на това, че на Червената планета има останки от древни строежи, създадени някога от разумни същества. Впрочем признаци за дейност на извънземни цивилизации според него има в цялата Вселена.

Именно , за да се изясни тези руини действително ли са изоставени или под тях животът продължава, към Марс се отправят многобройни космически апарати. Ричард Хоугланд предлага да се направи малко пътешествие в миналото, за да стане ясно защо НАСА се опитва да запази в тайна някои сензационни открития, свидетелстващи за съществуването на разумен живот в космоса.

Пътешествие в миналото

Оказва се, че още през 1950 г. Брукингският институт във Вашингтон  по поръчка на НАСА е провел специални изследвания и е подготвил доклад, озаглавен „Прогноза за последствията за човечеството от мирната дейност в космоса”, по-известен като „Докладът Брукингс”. Освен всичко друго в него се оценяват възможните „последици при откриването в Слънчевата система на форми на разумен извънземен живот или даже артефакти, потвърждаващи неговото съществуване в миналото”.

В отчета се препоръчва да бъдат засекретени всички необичайни факти, които могат да бъдат получени като резултат от изучаването на Космоса. Към онзи момент, както твърди Ричард Хоугланд  космическата агенция  НАСА  вече имала много такива сведения, които надеждно се скривали от любопитни очи.
Загадката на планината Шарп

И ето, мисията на Curiosity постигна неочаквани резултати, запазването в тайна на които изглежда няма да бъде успешно. Както е известно марсоходът кацна на повърхността на Червената планета недалеч от кратера Гейл, над който на 5,5 километра височина се извисява конусът на планината Шарп, който НАСА обозначава като древен гигантски тетраедър.

Периметърът на основата му е повече от 32 километра. Съдейки по снимките, предадени на Земята от Curiosity , формата на планината е доста необичайна и навява на мисълта за изкуствения й произход.  До планината е разположен огромен пирамидален комплекс, подобен на намиращия се в Египет.

Марсоходът скоро „ще се счупи”?

През август НАСА даде пресконференция, посветена на проекта Curiosity. Ръководителката на групата обществени наблюдатели на дейността на НАСА Кейт Коуинг  по телефона зададе въпроса на един от шефовете на проекта: как постъпва агенцията с фотографиите от Марс, които мигновено се разпространяват в интернет, отчитайки факта, че те могат да са доста противоречиви? И има ли агенцията специалист, който веднага да анализира снимките с цел откриването на тях на аномални явления и изкуствени съоръжения?

Отговорът беше: Ако нещо на някого му се привиди на тези снимки, нека го обясни със собствената си фантазия.

Ричард Хоугланд заявява , че няма да бъде учуден, ако в близко време НАСА съобщи за разбиване на марсохода или пък за загуба на връзката с него. В края на краищата благодарение на мисията на Curiosity на човечеството бяха представени толкова много факти, свидетелстващи за наличието на Червената планета или в нейните недра на живот, че още малко и катастрофичните последици, обещани в „Отчета Брукингс”, ще се окаже, че не са скрити зад девет планини.

Защо да се вълнуват излишно хората?

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *