Новите Седем чудеса на света

Добре познатата Тейбъл Маунтин в Кейп Таун (Южна Африка) официално се превърна в едно от новите Седем чудеса на природата, които бяха избрани чрез световно гласуване.

Основателят на Фонда за седемте нови чудеса на природата  Бернар Вебер отбеляза, че Южна Африка трябва да се гордее от избора на планината Тейбъл, която е “чудесна визитка за  Кейптаун.

“Планинските” чудеса на света се сблъскаха с  ожесточена конкуренция са такива природни чудеса като Гранд каньон и Мъртво море.   В някои дни може да се види как облаци обгръщат Тейбъл Маунтин като покривка за маса.

 

В списъка на новите Седем чудеса на света също така са включени: Джунглата на Амазонка в Южна Америка, водопадът Игуасу в Южна Америка, Остров Чеджу в Южна Корея, Komodo National Park в Индонезия, Халонг Бей във Виетнам и подземната река Пуерто Принсес в Националния парк във Филипините.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.