Петиция в САЩ иска от Обама да построи „Звездата на смъртта“

Повече от хиляда американци са подписали петиция, призоваваща правителството на САЩ да започне програма за създаване на космическата станция “Звездата на смъртта” (Death Star) през 2016.

В текста на петицията се казва, че такава програма е необходима за укрепване на националната сигурност и създаване на работни места в строителството, машиностроенето и изследване на космоса.

Измислената космическа станция, нареченa “Звездата на смъртта” е творение на създателите на фантастичния епос “Междузвездни войни”, на режисьора Джордж Лукас.

Действиятa с нея се развиват в четвъртия по  хронология  и пръв по излизане на екран епизод “Нова надежда” (Star Wars Episode IV: A New Hope) през  1977 г. Космическата станция с размерите на Луната е в състояние да унищожи цели планети с мощни енергийни оръжия.

 

Ако до 14 декември  2012 г. петицията бъде подписана от 25 000 души, правителството ще трябва да я разгледа.

Програмата  “We the People” (“Ние, народът”), в рамките на която се събират гласове, Белият дом започна през септември 2011 година. С този проект, всяка петиция, подкрепена от 25 000 души в продължение на 30 дни, трябва да получи официален отговор на правителството.

Според оценки на списание “Форбс” изграждането на такава станция ще струва 13 000 пъти повече от световния БВП. Проучването, обаче, не отчита технологичната възможност за изпълнение на проекта.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *