Загадката на марсианската планина Шарп

Мисията на Curiosity даде неочаквани резултати, a да се запази това в тайна,  изглежда не е било възможно. Както знаете, марсоходът кацна на Червената планета в близост до кратера Гейл, над който на  5,5 километра се издига конусът на планината Шарп, която е обозначена от НАСА като древно гигантско  тетраедърно образование.

Периметърът на нейната основа е повече от 32 километра. Съдейки по снимките, предадени от Curiosity на Земята, формата на планината е много необичайна и внушава идеята за изкуствения и произход.

Между другото, в близост до планината се намира огромен комплекс от пирамиди, подобен на този в Гиза.

Ровърът скоро ще се „повреди“?

През август НАСА проведе пресконференция по проекта Curiosity. Ръководителят на групата обществени наблюдатели на дейността на НАСА Кейт Kоуинг зададе по телефона въпрос на един от ръководителите на проекта : Как в агенцията се  получават снимки от Марс, които незабавно се качват в интернет, като се има предвид, че те могат да бъдат „изключително противоречиви“?

И  имат ли специалист, незабавно анализиращ изображенията, за да се открият аномалии върху тях и изкуствени структури? Какво ще направят в НАСА, ако изведнъж открият аномалии от биологичен произход? Отговорът бе много неясен, от типа на:  ако някой намери нещо в тези снимки нека го отдаде на  въображението си.

Ричард Хоугланд казва, че той няма да се учуди ако в близко бъдеще НАСА обяви за повреда или загуба на връзка с ровъра. В края на краищата чрез  мисията на Curiosity човечеството получи много доказателства за  присъствието на червената планетa или в  дълбините и,  на живот. Защо да се притесняват хората ненужно?

Related Posts

One thought on “Загадката на марсианската планина Шарп

  1. „чрез мисията на Curiosity човечеството получи много доказателства за присъствието на червената планетa или в дълбините и, на живот.“
    Дайте поне едно научно доказателство за живот на Марс, за да ви повярвам. На горните снимки не ми стига фантазията, за да забележа интелигентно строени пирамиди, бензиностанции и хотели. Ако такива са ви доказателствата…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *