Канибализъм в Северна Корея: гладуващите „ядат деца и трупове“

„Според съобщения от поразената от глад държава Северна Корея, мъж е бил застрелян, след като убил двете си деца за да ги изяде“ – пише The Independent.

Скриваният от властите глад в земеделските провинции южно от Пхенян вече е убил 10 хиляди души, и има опасения, че канибализмът ще се разпространи на територията на цялата страна, смята авторът на статията.

Базираната в Япония информационна агенция Аsia Press, която твърди, че е привлякла за работа група „граждански журналисти“ в страната, е регистрирала редица ужасяващи инциденти, разказва журналистът.

„Докато съпругата му отсъствала, той убил голямата си дъщеря и сина, който видял това. Когато съпругата му се върнала мъжът и предложил храна с думите „Ние имаме месо. Но жената, подозирайки нещо лошо, съобщила в Министерството на обществената сигурност , което довело до откриването на части от телата на децата на тавана „- дава подробности за инцидента авторът на статията.

„Има и случай, когато мъж е бил арестуван защото разкопал гроба на внука си и използвал останките му храна“, информира друг източник.

Тази седмица Северна Корея поднови протестите срещу санкциите, заплашвайки с война своите съседи, отбелязва авторът. „Ако южнокорейският марионетен режим вземе пряко участие в така наречените „санкции“ на ООН, ще бъдат взети сериозни физически мерки“, съобщават официалните медии в комунистическата държава.

Related Posts

One thought on “Канибализъм в Северна Корея: гладуващите „ядат деца и трупове“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *