Всеки втори ще се разболява от рак

Нови данни от Великобритания показват, че риска от рак при хората до 2027 г. ще нарасне до 50%, което означава, че всеки може да се разболее.

Данните, публикувани от британската благотворителна организация Cancer Research UK показват, че през следващите 15 години, на всеки сто човека, петдесет от тях в някакъв момент от живота си ще бъдат диагностицирани с рак. За сравнение, през 2010 г. тази вероятност се оценява на 44 към 100.

Според тези данни, ще се увеличи риска от рак при жените, в сравнение със същия период – 40 , на 44 към 100.

Основният компонент на тази статистика е възрастта – основният фактор, който влияе на вероятността от развитие на рак. Дългият живот означава висок риск от развитие на рак. В развитите страни, все повече и повече хора ще достигат възрастта, в която те стават податливи на рак.

Генералният директор на Cancer Research UK Гарпал Кумар заяви, че тези данни позволяват да „погледнем в бъдещето.“

Според него, увеличението на продължителността на живота е голям плюс, но също така означава, че много хора ще бъдат диагностицирани с рак.

Според експерти, в следващите петнадесет години, най-значително увеличение ще са такива заболявания като рак на простатата, рак на дебелото черво и меланом.

По http://www.medicalnewstoday.com/articles/254259.php

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *