Челябинският метеорит всъщност е НЛО?

Както и да се старае научната общност да говори  за естествения характер на Челябинския инцидент вчера, обществото поставя под съмнение това.

Тези съмнения се поддържат от проучвания на видеозаписите, направени от очевидци.

В един от тези записи, добре се вижда обект, който не прилича много на метеорит, излитащ от навлизащото в плътните слоеве на  атмосферата светещо кълбо.

Като се гледа това видео може да се говори и за нещо друго …

Може би това е причината в официалните коментари да няма ясна дефиниция като  „падна метеорит,“ а по-двусмислени термини – „вероятно е метеорит“.

И около дупката с размери 8 метра в диаметър, която бе открита край бреговете на езерото Чебаркул,  няма следи от падането на  метеорита във водата.

И наистина формата на този отвор повдига много въпроси, твърде    кръгла е и с ясни и гладки ръбове. Не прилича особено много на място, където под ъгъл от 45 градуса и  с висока скорост се е врязало парче от метеорита. По-скоро изглежда, че обектът внимателно е пробил леда  и се е потопил в  езерото…

Related Posts

7 thoughts on “Челябинският метеорит всъщност е НЛО?

    1. Хаха, това е пълна глупост и няма връзка с метеорита. Намира се в друга държава.

    1. Абе ти така и не разбра, айде гледай сега:

      Огромен кратер, разположен в пустинята на Каракум в Туркменистан, гори вече в продължение на повече от 40 години. Местните жители го наричат “вратите на ада”, пише The Daily Mail.

      На пълната с газ подземна пещера с дълбочина 20 м, разположена в близост до с. Дерваза, на 350 км от Ашхабад, съветски изследователи се натъкват през 1971 година. Когато геолозите включили сондите те попаднали на каверна и цялото оборудване и превозни средства рухнали в дупката с диаметър 70 метра.

      Било решено намиращият се там газ да се изгори. Според специалисти огънят трябвало да приключи за няколко дни, но не спира и до сега. Огънят гори ден и нощ.

      Понякога пламъците се издигат до 10 – 15 м, а огънят може да се види на десетки километри.

      Read more: http://30dumi.eu/2012/07/ne-mogat-da-zatvoryat-vratite-na-ada/#ixzz2L4hF8zPn

      1. Нещо грешиш. На този клип има сняг, сняг, а в посочената пустиня няма сняг, сняг. Разбра ли САМУРАЙ. КАПИШ!!! Обадиха ми се от Русия и ми показаха истински снимки, които засега ще запазя за себе си, защото некомпетентни в този сайт многоооооооооо

        1. Хаха, доста зле монтиран клип. Доста зле, от едната страна има сняг, а от другата няма…Както и да е, всеки има право на мнение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *