Делфин се появи в Манхатън

Правилно казват, че Ню Йорк е  град на контрастите, където всичко може да се види – включително и делфини, които свободно плуват в  реката, преминаваща през централните региони на Голямата ябълка. Един от представителите на този бозайник е бил наблюдаван във водите на Ийст Ривър близо до Източен Манхатън, съобщава Ню Йорк Таймс.

Очевидно неочакваният гост в мегаполиса се чувства  в местните води  доста удобно. Това отбелязва представителят на организацията за изследване и опазване на морската фауна Кимбърли Дърам. Все пак това не означава, че делфинът дълго време ще може да оцелее в не най-чистата река. През януари друг делфин случайно се озова в нюйоркския канал Гованус и успя да оцелее само   няколко часа  преди да умре.

В момента  биолози се чудят как делфинът е стигнал  до Ню Йорк. Обикновено тези умни бозайници пътуват на ята и рядко се отделят от техните роднини. Докато служителите на правоприлагащите органи не реагират, патронаж над него са поели  учените.

Те планират да стигнат до животното и внимателно да го изведат извън пределите на града.

Според официалната статистика от 2010 г. във водите на Ню Йорк са забелязани четири делфини. Доскоро учените не са се намесвали в  тяхното пътуване. Всички животни (освен този, който почина през януари) са напуснали сами мегаполиса.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *