Дискът Сабу – древните са имали истинска авиация?

Известният “Диск Сабу” – археологическа находка, която е обявена за група учени за убедително доказателство, че древните хора са имали истински самолети. Египтологът Уолтър Eмерей през 1936 г. го открива по време на разкопки на древни египетски гробници от некропола Сакар.

Дискът Сабу е кръгла каменна плоча с диаметър  70 сантиметра, с три извити перки. В средата има втулка. Именно втулката позволява на изследователите да направят предположението, че дискът е част от голям и сложен механизъм.

Но какъв?  За какво е бил нужен на египтяните този странен кръгъл обект? Много изследователи смятат, че твърдият диск е пропелер с хидравлични ребра.

Ако се приеме, че това е вярно, то се получава наистина зашеметяваща картина: оказва се, че египтяните три хиляди години преди Христа са били в състояние да правят самолети и да летят. Тази находка би могла да бъде световна сензация.

Ако не беше за едно НО! Този самолет,  дори ако някога е съществувал, е направен от камък. Каменните самолети трудно биха полетели. И по този начин всички приказки за великата древна технология са не повече от фантазия. Междувременно световно известният археолог и експерт по древни текстове, швейцарският  изследовател Ерик фон Деникен смята, че този  каменен самолет и не трябва да лети.

Въпреки това, по негово мнение, това не може да  отрече твърдението, че в миналото над пирамидите на Египет, на Великденския остров, над древния град на инките наистина са могли да летят самолети и да кацат космически кораби. И древният човек е знаел какво са батерии и компютри.

 

“Аз ще ви дам един много добре известен пример. По време на Втората световна война, американските военни  създават военна база в Папуа – Нова Гвинея. Американски самолети кацали, а от техните  “кореми” излизали най- различни товари: оръжия и боеприпаси.

Аборигените са видели това, но не са разбирали  какво се случва. И когато в края на войната американците си отишли ??- аборигените продължавали да се грижат за пистите. Освен това, те започнали да правят самолети – изработени от дърво и слама (култът Карго). Разбира се, не реални самолети, а тяхна имитация.

Те започнали да правят часовници –   от дърво и кожа. От дърво правели микрофони и казвали пред тях някакви фрази. Изработили и  дървена антена … Видях тези сламени самолети и  дървени часовници … Значи технологично развито общество влиза в контакт с технологично изостанало общество, което не е в състояние да разбере тази напреднала технология, така че само имитира външния вид на наблюдаваното.

Днес ние виждаме много неща, които са достигнали до нас от древни времена, и не разбираме как те могат да се появят.
Отговорът е много прост. Това е обикновена имитация.

Аз съм убеден, че така са се появили например, предмети, изработени от злато, оформени като самолети, така  са се появили скулптурите в храмовете в Централна Америка, където на гърдите на скулптурата, изобразяваща свещеник, се вижда  правоъгълна кутия с клавиатура – с копчета за десет пръсти …

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *