От суши се надебелява

Знаменитостите, които безгранично вярват в полезността на суши, ще бъдат шокирани: суши може да съдържа повече калории дори от „Биг Мак“ и пържени картофки.

Диетологът Рейчъл Белер пише в книгата си „Яжте, за да отслабнете и да спечелите“, че „лек обяд“ от суши може да означава излишни калории и въглехидрати, пише Daily Mail.

„Типично руло суши съдържа 290-350 калории и съдържание на въглехидрати, еквивалентни на две и половина – четири парчета хляб,“ – казва тя.

„Така че руло „Калифорния „- това е като два сандвича с раци,  резен авокадо и малко  зеленчуци,“ – казва тя.

„Когато отчетете, че обяд със суши съдържа две или три такива рула, тоест до 1050 калории, то е лесно да видите как се заблуждаваме, мислейки, че ядем здравословен нискокалоричен обяд,“ – казва авторът Дулиет Kелоу.

Основната съставка на суши е лепкав  бял ориз. Понякога той заема до 75% от суши. Както и белия  ориз с дълги зърна, той е напълно преработен, при което се губят  витамини, минерали и фибри. Този ориз се приготвя заедно със захар. По този начин в „здравословния“ обяд със суши има много въглехидрати и захари.

Наред с другите неща суши  е буквално натъпкан  със сол. В комплекта Deluxe Bento Box в ресторанта  Pret A Manger се съдържат 4,5 грама сол –  три четвърти от дневния максимум от 6 грама.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *