Луната на Сатурн е огромен космически кораб

Именно тази версия първа се появява в  главата на изследователя- уфолог,  когато разглежда снимката на Енцелад, шестата по големина луна на Сатурн.

Версията на НАСА (2007) обяснява този ефект с водни пари. На южния полюс на Енцелад действат  ледени гейзери, които отделят изпод ледената кора струи с водна пара (парата изригва на стотици километри височина). Очевидно материята, която напуска спътника т пара се превръща в лед и захранва пръстен Е на Сатурн.

Смята се, че под повърхността на Енцелад е скрит цял океан. Температура на спътника е около -200 градуса по Целзий. Това е по-студено, отколкото на останалите спътници на Сатурн. Неговата атмосфера е съставена от водни пари, прах, молекулярен водород и въглероден диоксид.

Изследователят Скот Уоринг вярва, че всичко това се изсмуква от пръстите, защото ако става въпрос за гейзери, спътникът щеше да се върти безконтролно, а  той винаги е обърнат към Сатурн, и то само с едната си страна. А ако се увеличи снимката се вижда явление, подобно на струята от … ракетен двигател.

Уоринг има собствена версия –  Енцелад е огромен космически кораб на неизвестна цивилизация.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *