Няколко аномалии … (видео)

Русия. Челябинска област. Древният град с тайнственото име Аркаим. Хората идват тук, за да лекуват нелечими заболявания, да се отърват от безсъние, да намерят брачен партньор … Според експерти в този случай заработва ефектът на плацебо, когато човек сам си внушава, че всичко е добре.

Чехия. Град Ихлава. В подземен лабиринт, изкопан през Средновековието, всяка вечер се чуват звуци на орган. Mистерия? Не, слухови халюцинации. Празното пространство в случая има специална акустика, която изкривява звука.

Русия. Калининградска област. Куршская коса. Древните са вярвали, че завитите на пръстени дървета водят в царството на мъртвите. Какво е това – геоложка аномалия, насекоми – вредители или висока влажност? Точно същите дървета растат от другата страна на Балтийско море в Дания. Това място на шега се нарича Гората на троловете.

САЩ. Невада. Магистралата на извънземните. Местните хора всеки месец виждат в небето летящи чинии. Този мистичен път върви близо до американска въздушна база.

Русия. Свердловска област. През 1959 г. при мистериозни обстоятелства загива туристическата група на Дятлов. Телата на девет души са намерени в радиус от километър от лагера. Обезобразени до неузнаваемост. Лавина, НЛО, природна аномалия? ..

Причините са неизвестни и досега. Има и друг вариант. В края на 50-те години в района е изпитвано тайно оръжие, и младите хора са видели нещо, неподходящо за външни свидетели, като платили за видяното с живота си.

И видео:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *