Таблетка за „вечна младост“ ще се появи в Русия (видео)

Таблетка за „вечна младост“ е създадена от учени от Новосибирск и Томск. Те са разработили лекарство, което стимулира производството на стволови клетки и подмладява организма. Още през тази година, експертите планират да започнат клиничните изпитания на лекарството. Кога то може да се появи в аптеките?

Сензация в научния свят: Новосибирски изследователи, заедно с колеги от Томск съобщиха за изобретяването на уникален препарат, който може да претендира за титлата „таблетка за вечна  младост“. То е в състояние да се забави стареенето и да увеличи продължителността на живота. Учените са готови да докажат, че клетъчните  технологии може да се намесват в процеса на стареене.

За действието на стволовите клетки отдавна се знае: те се превръщат в клетки от всеки орган. Но колкото е по-възрастен един човек – толкова по-малко резерви има от тях. Те губят своите свойства и човек започва да старее. Новият препарат се нарича G5 и кардинално променя ситуацията. Той  повишава освобождаването на стволови клетки с  почти 40%.

„Тези стволови клетки, които по-рано не са работили в човешкия организъм, започват да работят и да се заемат със своята основна дейност“- обяснява механизма на действие основателят на фармацевтичния център за  научни изследвания и производство Андрей Бекарев.

Проучванията при животни са показали невероятни резултати. Проучени са били две групи мишки. Едните получавали препарата, а другите – не. На 18 месеца мишката се различавали съществено. Едните били  два пъти по-малки от другите, болни, проскубани.

Другите доживели до 30 месеца без никакви признаци на стареене. Според учените, новото лекарство ще бъде ефективно при лечение на тежки  заболявания на черния дроб, белите дробове, на нервната система. „Ние показахме, че този препарат е в състояние да възстановява паметта при   човека, – казва Александър Дигай, директор на Института по фармакология в Томск – Това може да бъде наречено „подмладяване „.

Сибирските учени твърдят, че са основатели  на ново направление в регенеративната медицина. G5 забавя процеса на стареене и увеличава продължителността на живота.

Резултатът от цялата работа, самия продукт, може да се видят на мястото, където се пълнят капсулите. Кога тези капсули ще могат да бъдат закупени – е трудно да се каже. До края на ноември завършват  предклиничните проучвания. След това ще  започнат клиничните с доброволци. Това може да отнеме година или две. Най-малкото, сега е ясно, че „таблетката срещу старост“ – не  е мит.

Related Posts

One thought on “Таблетка за „вечна младост“ ще се появи в Русия (видео)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *