Учените откриха тайната на миниатюрната мумия на „извънземния“ от Чили

Минатюрният скелет,  намерен в Чили преди 10 години и със своя външен вид вдъхнал на много уфолози надеждата да докажат, че извънземните съществуват, всъщност, е на човек. До такова заключение  са стигнали американски учени, анализирайки неговата  ДНК.

Резултатите от проучването бяха обявени в холивудския документален филм „Сириус“, пише The Daily Mail.

Мумията на „извънземния“ е намерил през октомври 2003 г.  чилиецът Oscar Munoz, който скита в търсене на артефакти в призрачния град  La Noria в пустинята Атакама. Недалеч от разрушената църква той  намерил сноп от бял плат.

В него било увито хуманоидно създание с размер само  15 сантиметра от краката до главата. То имало твърди зъби, изпъкнала главата, и за разлика от нормален човек, само девет чифта ребра, пише Diario Uno. Съществото веднага е обявено за „Хуманоидът от Атакама.“

В допълнение към мистичната версия, че това е скелет на извънземен, се изказваха предположения, че това е бебе на маймуна или човешки ембрион. Последната, както се оказа, се оказва най-близо до истината. Преди шест месеца във връзка със заснемането на документалния филм „Сириус“ неговият  продуцент и НЛО-изследовател Стивън Гриър се обърна към професионалисти, с искане за изясняване на произхода на аномалния скелет.

В  продължение на шест месеца то е  изследвано в Станфордския университет в Калифорния. Те го разглеждали с рентген и скенер, но за окончателните резултати помага  ДНК анализът. „Ние взехме голяма проба от ДНК от костния мозък в ребрата на мумията“ – каза Гриър.

В резултат на това изследователският екип заключава, че чилийското откритие представлява „интересна мутация на човек от мъжки пол, който е починал на възраст 6-8 години.“ „Мога да кажа с увереност, че това не е маймуна.“

Това е истински човек,  който е дишал, хранил се. Единственият въпрос, който остава отворен – какъв е неговият размер по рождение „- казва генетикът Garry Nolan от Stanford University. Изследователите също  не отбелязват, когато е живяло..

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *