Загадъчната Червена Лагуна в Чили

В града Камина, в северната част на Чили, на 147 километра от град Икике, и на около 3 700 м над морското равнище, се намира мистериозната и странна Червена Лагуна. Водите на лагуната са толкова яркочервени, че приличат на мастило или кръв. Езерото е известно само на местните жители, за него не са знаели дори в Националното бюро туризма до 2009 г., въпреки че на няколко километра надолу по реката има населено място.

Тази област  исторически е обитавана от аймарската култура и древна цивилизация, която е успяла да запази тайната и легендата за своята земя, открита едва наскоро.

Подобно на мистериозните проклятия, които са   свързани с египетските гробници, тази червена лагуна също съдържа проклятие, което засяга тези, които стигат до червените и води. Ето защо Червената Лагуна я няма на много карти, а много туристи предпочитат да я заобикалят. Изчезването на хиляди индианци аймара също се дължи на това езеро, защото са пили от водите му.

Червената Лагуна е  заобиколенa от други две жълто-зелени водни басейни, и те, както се говори, започват да отделят балончета, когато са  заобиколени от неприятни хора. Разпространява се  легендата, че това натрупване на оцветена вода принадлежи на дявола. Според някои експерти цветът на лагуната се дължи на различни видове водорасли, живеещи в дълбините и.

Червената Лагуна в Чили е сред  най-загадъчните места на нашата планета, заради  всички легенди и мистерии, с които е обградена.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *