Марс може да изчезне от Слънчевата система

През 2014 г. от нашата Слънчева система може да изчезне планетата Марс. Според специалистите,    в планетата може да се вреже кометата S/2013 A1, диаметърът на която е  50  километра. Това може да доведе до неочаквани последствия.

Според новите прогнози през октомври 2014 г. кометата ще се достигне до  Марс на разстояние от 37 000 километра. Изчисленията  непрекъснато се допълват с нови данни и провери отново, но в момента вероятността от сблъсък на двете небесни тела е доста голяма.

Все пак, въпреки че учените са в състояние да предскажат сблъсък, да се изчислят последиците от това събитие ще бъде много трудно. Maрс може  да се напука , може да се промени наклона на неговата ос, а на повърхността му може да се появи вода.

Според научния консултант на президента на корпорацията РКК “Енергия” Виктор Синявски, това ще бъде много значимо събитие, което може да доведе до раздробяване на планетата, промяна на оста и, климатичните промени и много други неща.

 

В кометата има големи количества водород, затова  трудно да се правят прогнози. Едно е ясно, ако сблъсъкът се случи, той ще има значително въздействие върху Червената планета.

Тази позиция подкрепя и редактора  на списание “Aвиопанорама” Сергей Филипенко. Според него, Марс ще пострада във всеки случай, това събитие ще бъде за него много опасно. При сблъсъка ще се освободи толкова енергия, като при много мощен термоядрен взрив.

Read more: http://30dumi.eu/2013/05/mars-mozhe-da-izchezne-ot-sla-nchevata-sistema/#ixzz2TvK3USvo

Related Posts

One thought on “Марс може да изчезне от Слънчевата система

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *