Папа Франциск се занимава с екзорсизъм? (видео)

Ватикана опровeрга съобщение на италианския религиозен телевизионен канал TV 2000, че папа Франциск се занимава с екзорсизъм и се е опитвал да прогони демони от момче, приковано към инвалидна количка. Това, позовавайки се на изявлението на говорителя на Светия престол Федерико Ломбарди, пише Аgence France-Presse.

Според Ломбарди папата просто се е помолил за това момче с увреждане, както винаги го прави, когато вижда болни хора.

По-рано в ефира телевизионния канал TV 2000 собственост на италианската конференция на епископите, бе показан видеозапис на един от епизодите от дейността на папата, който е заснет 19 май (YouTube), твърди The Independent. Ясно се се вижда как папата поставя ръцете си върху главата на едно момче, седящо в инвалидна количка. То няколко секунди седи с отворена уста и се тресе

Репортерите на TV 2000 г. констатират, че в този момент „без съмнение или папата се моли за освобождаване от дявола, или извършва акт на екзорсизъм.“

За това, че папите се занимават с екзорсизъм, телевизионния канал TV 2000 е съобщавал и преди. По-специално в ефира му се твърдеше, че екзорсизъм са практикували и предшествениците на Франциск- папа Йоан Павел II и Бенедикт XVI.

Екзорсизъм е процес на изгонва демони чрез специални молитви и ритуали, които имат дълга традиция в християнските църкви. Въпреки скептицизма на някои вярващи, Католическата църква продължава да развива тази практика. През 1998 г. бе публикуван документ, с който се създава нова форма на ритуал за екзорсизъм, а през 2004 г. в Университета на Ватикана бе открит 10-седмичен курс за екзорсисти.

http://30dumi.eu/2013/05/papa-frantsisk-se-zanimava-s-ekzorsiza-m-video/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *