В пустинята Атакама са намерени древни съоръжения

В една от най-безжизнените пустини на Земята –  Атакама в Чили , са открити древни сгради. Първа за  откритието съобщава   79-годишната Холи Алберг, забелязала необичайните  конструкции с помощта на Google Earth, съобщава Popular Archaeology.

За странните структури в пустинята Атакама, може би никой освен близките на Холи Алберг нямаше да знае, ако тя не казва за това на археолога Лойд Пи, който след като научил за находката,  решава да предприеме малка експедиция.

Благодарение на  безпилотен самолет изследователите успяват да видят неща, които не може да се видят от земята. Самото място, където са открити структурите, е много голямо – около 18 км на дължина и 9.7 км на ширина. На изображенията, заснети от безпилотен самолет, се виждали структури, подобни на пътища, стени, предполагаеми останки от къщи, канали за напояване и основата на голяма кръгла структура.

При по-внимателно вглеждане в структурите, изследователите открили редица артефакти, включително фрагменти от съдове, и каменна  мелница. Освен това са открити и кости, които могат да са на дете.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *