В САЩ бивш руски учен успешно клонира човек

Изследователите са успели да реализират терапевтично клониране на човек, а клонирани човешки ембриони са използвани за получаване на стволови клетки, които могат да бъдат използвани за създаване на сърдечен мускул, кости, мозъчна  тъкан и всеки друг вид клетки в човешкото тяло. Резултатите от сензационните изследвания са  публикувани в списание Cell.

За клонирането са използвани техниките, открити при създаване на овцата Доли в Обединеното кралство.

Използването на знанията за клониране на хора при  създаване на ембриони е „важна стъпка“ за световната медицина, твърдят американските  изследователи.

Преди 10 години скандалният корейски учен Hwang Woo Juice обяви, че е  клонирал 30 човешки ембриони, но постижението му се оказа огромна афера. И сега клонирането на човешки ембрионални стволови клетки, които служат като суровина за клетки на възрастен човек, най-накрая се превърна в реалност.

Ръководителят на изследванията – Шухрат Миталипов е родом от Русия, и работи в Oрегонския национален център за изследване на примати (ONPRC). През 2007 Mиталипов вече успя да получи ембрионални стволови клетки на маймуни.

Related Posts

2 thoughts on “В САЩ бивш руски учен успешно клонира човек

  1. В САЩ бивш руски учен??? Tova che sega e v USA pravi li go BIVSH?Tova da ne ti e BIVSH voenen.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *