Вселената се върти около оста си

Според стандартната теория, нашата Вселена се е появила след Големия взрив, който е предизвикал равномерно разпределение на материята и енергията.

Това мнение бе, до неотдавна се приемаше като истина, докато американски учен от университета в Мичиган, след поредица от изследвания не стигна до различно заключение.

Според Майкъл Лонго, Вселената има своя собствена ос, около която се върти непрекъснато. В изследването си физикът разглежда така наречените спирални галактики, които се намират на голямо разстояние от нашата планета. Лонго опровергава и представата, че Вселената е хомогенна.

Както е изчислил Лонго, изследвайки спиралните галактики, тези, които са усукани на лявата страна, са много повече от тези, които са усукани на дясно. Това явление може да се обясни с ротацията, която е възникнала по време на формирането на Вселената.

Физикът смята, че завъртането съществува и днес, което означава, че съществува определена ос, около която Вселената се върти. Защо се случва това, засега учените не знаят.

Related Posts

One thought on “Вселената се върти около оста си

  1. Всяко движение се отчита спрямо система. Извън Вселената няма как да има такава система и да се регистрира движения в такъв случай е лишено от смисъл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *