Неизвестен обект с размерите на Юпитер е открит до Слънцето на снимки на НАСА и ЕКА

Сферичен обект с размерите на Юпитер е открит до  Слънцето на снимки на слънчевата обсерватория Helioviewer в периода 17-18 юни. На изображението се вижда  сферичен обект, който е с размерите на Юпитер  –  около 86 881 мили в диаметър.

Много години текат спекулации за съществуването на тъмната  звезда, която е “сестра” и втора звезда на нашето Слънце, което прави нашата слънчева система двойна звездна система.

Според Уикипедия, около една трета от звездните системи в  Млечния път са бинарни, или мултизвездни,  а останалите две трети се състоят от единични звезди.

Read more: http://30dumi.eu/2013/06/ogromen-obekt-s-razmerite-na-yupiter-e-otkrit-do-sla-ntseto-na-snimki-na-nasa-i-evropejskata-kosmicheska-agentsiya/#ixzz2X2FYdff3

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.