Учените са готови зa трансплантация на човешка глава

 Първата трансплантация на човешка глава ще е факт до няколко години, твърди италиански неврохирург.

Неврохирургът от Италия Sergio Kanavero е сигурен, че трансплантациите на човешки глави скоро ще са нещо обикновено. Той смята, че в рамките на няколко години  такива трансплантации няма да учудват никого.

Kanavero определя зоната на неговите научни интереси така: “Трансплантация на глава от нежив  човек с непокътната черепна кутия на жив, чиято нервна или нервно-мускулна  система е  парализирана или повредена.”

Възможността за обединяване на две секции на  гръбначния мозък от различни организми ще изведе  медицината на съвсем ново ниво, пише Surgical Neurology International. Скептиците смятат, че да се говори за трансплантация на глава ще бъде възможно след  няколко десетилетия, тъй като в момента няма разработена таква технология.

 

Kanavero уверява, че дългите години на чакане може да се избегнат: Той почти е финализирал  практическата база за откритието си.

“Ако трансплантирането се прави при дълбока хипотермия, за да не се увреди структурата на мозъка, и да се разработи технология за въвеждане на вещества, които подпомагат регенерацията след условно нареченото “свързване” на нервните окончания, то за хирургическия скалпел ще стане подвластно това, с което обикновено се занимава небесната канцелария” – цитира изследователя TR.

Read more: http://30dumi.eu/2013/06/uchenite-sa-gotovi-za-transplantatsiya-na-choveshka-glava/#ixzz2WptgpKUI

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *