Антилопа се скри от гепарди в кола с туристи (видео)

Импала – средноголяма африканска антилопа, заедно с роднините си,  успя да  да се скрие от нападение на  гепарди, пише The Daily Mirror. Това се е случило в сафари парк в Южна Африка, а туристите успели да  запишат  неуспешния лов на тези диви котки на  видео.

В клипа, заснет от 20-годишната Саманта Питенграй от Претория, може  да се види  как  група антилопи прибягва през пътя, където са наредени няколко коли с туристи. След животните бягали два гепарда, които се опитват да догонят потенциалната си плячка. Една от антилопите изведнъж се обръща и със скок през храстите  се мушка в колата с туристи.

Според Питенграй  всички били много изненадани от това, което се случило. В крайна сметка, след няколко минути, антилопата била освободена, а гепардите  останали без нищо.

OБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА СЪДЪРЖАНИЕТО НА САЙТА Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително писмено съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определя от редакцията.