Днес всеки може да си купи безпилотен самолет

Градовете Сан Диего в САЩ и Тихуана в Мексико може да станат водещи центрове за производство на безпилотни самолети. През 2011 г. в Сан Диего, доходът от  това производство е повече от един милиард долара.

Компанията 3D Robotics е една от многото,  опитващи се да се възползват от развитието на производство на безпилотници. Според основателя на компанията, икономиката на Тихуана и Сан Диего работят в затворен цикъл.

„За да сме конкурентни на пазара, ние трябва да  направим добра оферта. Затова в Тихуана е изгодно да се организира производството,“ – казва президентът на 3D Robotics Джорди Муноз.

Младият предприемач е успял да превърне производството на безпилотни летателни апарати в успешен бизнес. Той казва, че в началото е направил  40 прототипи, които били представени в интернет и всички модели са  продадени в същия ден. От тогава той започва редовни продажби. Бизнесът  той започва в стаята си.

Безпилотният самолет може да се контролира  безпилотен самолет с дистанционна система,  която е като джойстик за игри. Така че скоро потребителите ще бъдат в състояние да ги контролират от всяка точка на света с помощта на компютър или смартфон. Поради простотата на системата, 3D Robotics се стреми да увеличи своята пазарна ниша. Ще бъде необходимо само да се вземе пулта за управление и самолетът да излети.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *