Вкарват рекламите вече директно в мозъците на хората (видео)

Германския Тв оператор Sky Deutschland и рекламна агенция BBDO са измислили нова, абсолютно безумна технология, която буквално ще транслира реклами директно в мозъка.

Тя се основава на така наречената “технология на костната звукопроводимост” – това е когато звукът се предава директно в средното ухо през вибрации на черепа, което създава впечатление, че източникът на звука се намира в главата.

Компанията Sky е тествала своята технология по време на рекламна кампания, озаглавена “Talking Window” (говорещият прозорец).
Към прозорците на влак бил свързан специален предавател, и ако пътникът допре главата си до стъклото чува глас, който му предлага да изтегли в смартфона си програмата Sky Go.

Видео с демонстрация на технологията Talking Window бе показана на Международния фестивал на творчеството в Кан миналия месец и не всички са във възторг от идеята.

“Това е вредно за костите.” “Понякога искате да облегнете уморен главата си, без да се страхувате, че ще ви връхлети реклама.” “Тези неща трябва да бъдат забранени.” Горе-долу това са мненията за тази безумна идея.

Въпреки това според официалния сайт на Sky, авторите на проекта Talking Windows вярват, че той има голямо бъдеще.
По-долу можете да видите видео с демонстрация на Talking Windows:

Read more: http://30dumi.eu/2013/07/reklamite-veche-shte-se-translirat-direktno-v-moza-ka-video/#ixzz2YRh67ArL

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *