Познаването на психологията прави живота по-труден, а прилагането и – по-лесен

Изучавайки функционирането на човешкия мозък, психолозите посочват редица интересни свойства, тенденции и факти …

1. Тези, които спят 6-7 часа, са с по-малък риск от преждевременна смърт, отколкото тези, които спят в продължение на 8 часа. Но у спящите по-малко от 5 часа на нощ, има три пъти по-голяма вероятност да се сблъскат с проблеми с психическото здраве, отколкото онези, които спят в продължение на 8-9 часа.

2. Няма по-добър звук за човека от името му.  Първото нещо, което трябва да се помни при среща е името. Не длъжност, не  професия, а име. Това е основното правило за добри взаимоотношения.

3. За бързо заспиване, трябва да се лежи по гръб, а след това да се направи протягане и да се отпусне цялото тяло. След това се затварят очите и под клепачите се гледа нагоре.
Това е нормалното състояние на очите по време на сън. С приемането на тази позиция, човек заспива бързо, лесно и дълбоко. Ако се вярва на Виктор Суворов, тази техника в продължение на десетилетия се преподава в ГРУ.

4. Психолози са установили, че на жената са достатъчни  само  45 секунди, за да оцени непознат. От тях за 10 секунди  тя си  изгражда общо впечатление за фигурата,  8 секунди оценява очите, 7 секунди разглежда косата, 10 секунди устните и брадичката, 5 секунди – раменете. А последните 3 гледа за брачна халка – ако има такава.

5. Познаването на психологията прави живота по-труден, а прилагането и – по-лесен.

6. Най-доброто средства срещу притеснения, тревожност и стрес, според учени от Оксфордския университет е  четенето, като твърдят, че тази дейност има бърз ефект върху организма. Изненадващо е, че този метод е много по-добър, отколкото пиенето на алкохол,  много по-ефективен от ходене, пиене на чай и слушане на музика.

7. Понякога несподелена любов се превръща в истинска мания и дори предизвиква психични разстройства. Като  например синдрома на Адел. Синдромът  на Адел   е дълга  болезнена  любовна пристрастеност към друг човек, която остава без отговор.

8. Ако човек се опитва да си спомни нещо, но  продължава да ви гледа в очите, бъдете   сигурни – той ви мами.

9. Жените се чувстват обичани, когато общуват лице в лице със своя партньор, а мъжете, напротив, изпитват емоционална близост в комуникацията, когато работят, играят, или говорят, но  седят до партньора си.

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Студентка от Канада може да „излиза“ от тялото си, когато поиска

Студентка по психология от Канада твърди, че  може да „излиза“ от тялото си по собствено желание преди да заспи. 24 – годишното момиче казва, че може да види себе си,… Continue reading „Студентка от Канада може да „излиза“ от тялото си, когато поиска“

* Карл Юнг: Всеки човек има Две души!

„Твърдя, че човек  се ражда с вече оборудван   високо диференциран и всестранно развит мозък, чиито безброй атрибути често създават антагонизъм. Повечето хора все още вярват, че всичките им ежедневни реакции… Continue reading „* Карл Юнг: Всеки човек има Две души!“

Още по темата във фейсбук:

© 2020 nepoznato.energetika-bg.com All rights reserved!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *