Mirror: на летище Хийтроу се заформиха опашки заради пътнички с големи гърди

Във връзка с появила се  информация за планирани от  „Ал-Кайда“ терористичните атаки,  в лондонското летище  Хийтроу са засилени  мерките за сигурност. Специално внимание службите за сигурност на летището отделят на  пътничките с големи гърди.

Според вестник Mirror, експерти по сигурността се опасяват, че атентатори самоубийци могат да пренесат  взривни вещества на борда на самолет в силиконови импланти.

За това,  че терористите са се научили да зареждат  експлозиви в импланти на гърдите и задните части, британската разузнавателна служба МИ-5 предупреди още през 2010 година.

Тогава експертите казаха, че  ще се използва експлозива  PETN (пентаеритритолтетранитрат), вещество, което Умар Фарук Абдул Mуталан се опита да активира на борда на Airbus A330 на американската авиокомпания Delta Airlines, на път от Амстердам за Детройт. PETN  е познат на разузнавателни агенции и терористи.

Екстремистите са го използвали за атака на самолети още през 1970-1980 г. 140 г от  този материал са достатъчни за да повредят корпуса на самолет.

Mirror  твърди, че дългите опашки в Хийтроу се обясняват с факта, че специално внимание е отделено на проверка на жените с големи гърди, което значително забавя процедурата за предполетни проверки.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *