Седем невероятни природни феномени (видео)

7-те свръхневероятни природни феномени за последните 3 години

Всяка година природата не спира да ни поднася изненади и да ни изненадва с нейните тайни. А някои от тези явления са много по-зрелищни от специалните ефекти в най-мистериозните холивудски филми.

Огромна паяжина на дървета в Пакистан

След като през 2010 г. пакистанско село в провинция Синдх бе наводнено, милиони паяци бяха принудени да пълзят по дърветата за да избягат от стихията. Там те изтъкаха своята паяжина, която по-късно превърна дърветата в огромни пашкули. Получи се наистина сюрреалистичен пейзаж!

Огнено торнадо в Сао Пауло

Пак 2010 г. се оказа знаменателна за Бразилия. Вихрушка от пламъци с няколко метра височина, завъртяна в спирала, се появи над селска местност. Заради това изключително опасно явление бе блокиран трафика. Въпреки че „огненият танц“ завърши така внезапно, както беше започнал.


Подозрителни шумове, идващи от Черно море, след замръзване на плажа в Украйна

През февруари 2012 г. температурата в Одеса падна толкова ниско, че един от плажовете напълно се покри с лед, под него се чуваха доста интересни звуци. Това рядко явление продължи цяла седмица.

Слой от вулканична пепел на най-голямото езеро в Аржентина

Видеото показва как водолаз се опитва да се гмурне в езерото Nahuel Huapi, повърхността на което е покрито с дебел слой вулканична пепел, отделян от вулкана в Чили Пуйеуе ..


„Дъжд“ от паяци в бразилско село

През февруари тази година, жителите на бразилското село San Antonio Da Platina бяха шокирани от внезапното нашествие от паяци. Снимките, направени от един от свидетелите на този феномен, напомнят на филм на ужасите.


Снеговалеж в Намибия

За Намибия са характерни горещини и суша, а дъждовете там са изключително редки. Но през юни 2011 г. в региона стана нещо изключително – равнините на страната бяха покрити със сняг! За местните жители това е чудо.

Мистериозна пяна в Клавелейс, Великобритания

През декември 2011 г. в малкото градче във Великобритания Клавелейс падна нещо като далечно подобие на сняг и по-скоро като пяна.

http://30dumi.eu/2013/08/7-te-svra-hneveroyatni-prirodni-fenomeni-za-poslednite-3-godini-video/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *