ЦРУ потвърди съществуването на „Зона 51“

Документи, представени от Архива на националната сигурност в  George Washington University, потвърдиха съществуването в щата Невада на  мистериозната Зона 51, която няколко десетилетия възбужда въображението и фантазията на феновете на конспиративните теории, съобщава New York Daily News.

Зона  51, която от  50-те години на миналия век е секретна,  не е отбелязана на никакви карти, а военно-въздушната база, където се разработват и изпитват нови типове самолети, наистина се намира в пустинята   Южна Невада.

Съветски шпионски сателити са фотографирали Зона 51 по време на Студената война. През същия период, името на въздушната база е променено на “Paradise Ranch”, а  по-късно съкратено на “Ranch”. В продължение на години  имаше упоритите слухове, че в зоната се е разбил  извънземен кораб.

Многократно се е  твърдяло, че това е мястото, където правителството разработва машина, която може да контролира времето. Въпреки това, нито един от тези варианти не е потвърден от наскоро публикуваните документи на ЦРУ.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *