Загадъчни артефакти с „извънземен произход“

Има редица артефакти, които според уфолозите са пряко доказателство за присъствието на НЛО и извънземни на нашата планета от хилядолетия. Ето три такива артефакти.

Гобленът „Летен празник“

Гобленът, наречен „Летен празник“ е създаден в Брюж (столицата на провинция Западна Фландрия в Белгия ) около 1538 г. Днес може да се види в баварския Национален музей.

Този гоблен е известен за това, че на него се вижда много приличащ на НЛО, които виси на небето. Има предположения, че е изобразен на гоблена, за да се покаже триумфално изкачване на трона, като се свърже НЛО с монарха. НЛО в този случай служи като символ на Божествена намеса. Това, разбира се, предизвиква повече въпроси. Например, защо в средновековието белгийци свързват НЛО с боговете ?

Троица със спътник

Италианскит художник Вентура Салимбени е автор на едно от най-загадъчните изображения на олтар в историята .  „Disputa of the Eucharis“  (Прослава на Светото  причастие) е картина от 16-ти век, която се състои от няколко части.

В долната част на картината няма нищо странно: тя изобразява на светиите и олтара. А горната част изобразява Светата Троица ( Отец, Син и гълъб – Святия Дух), които гледат надолу и се държат за странен обект, който прилича на космически сателит .

Този обект има съвършено кръгла форма с метален блясък, телескопични антени и странен блясък. Изненадващо е, но  той  невероятно напомня на първия изкуствен спътник на Земята „Спутник1“, изстрелян в орбита през 1957 година.

Въпреки че уфолозите смятат, че тази картина  е доказателство, че художникът видял НЛО, или е пътешественик през времето, експертите са намерили обяснение много бързо.

Този обект е всъщност – Sphaera Mundi , представа за Вселената. В религиозното изкуство този символ е бил използван повече от веднъж. Странните светлини на топката са Слънцето и Луната, а антените са скиптри , което означава символите на Отца и Сина .

Артефакти от маите с НЛО

През 2012 г. мексиканското правителство показа редица артефакти на древните маи, който са били скрити от обществеността през последните 80 години. Тези предмети са намерени в пирамида, която е открита под  друга пирамида в Калакмул – най-могъщия град на древните маи .

Тези артефакти са забележителни с това, защото те представляват летящи чинии, което може да служи като доказателство, че маите са виждали НЛО. Въпреки това, за  автентичността на тези артефакти има сериозни съмнения в научния свят, а в снимките, които са се появили в мрежата – още повече. Най-вероятно тези артефакти са създадени от местни занаятчии за да предизвикат сензация, която подгрява за  съобщенита за края на света в края на 2012 година…

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *