5 неизбежни катастрофи от бъдещето

Земята е в непрекъснато променящо се състояние. Поради факта, че човек или някои природни явления влияят не по най-добрия начин на планетата, нейното бъдеще не изглежда твърде успокоително. И така.

В резултат на изменението на климата ще се появи нов океан. Едно от от най-горещите места на Земята – Африканската котловина,  която се намира между Етиопия и Еритрея, ще се запълни с вода след 10 милиона години и ще сформира нов океан, който ще бъде идеален за каране на джетове.

Следващата промяна, на която ще бъде подложена Земята, ще е предизвикана от падане на метеорит. Според учените, през следващите 100 милиона години,  планетата ще се сблъска с метеорит, като последици биха били сравними с изчезването на много видове преди 65 милиона години. Това ще доведе до изчезването на живите същества, но някои видове ще оцелеят и ще мутират в по-сложни форми на живот. Биха могли да се появят разумни безгръбначни или земноводни.

В бъдеще  Африка ще се приближи към Югоизточна Европа.  Това след 100 млн. години  ще доведе до изчезването на Средиземно море. Австралия и Антарктида   също ще започнат  обединението си с Азия. Америка ще продължи своето отдалечаване от Европа, приближавайки се  до Азия.

Неизбежна е и появата на  гама лъчи – изключително мощни потоци радиация, която може да унищожи всичко по пътя си. Тези гама лъчи също така ще унищожат част от озоновия слой, което ще се отрази на климата и ще нанесе  щети на околната среда. Но това ще се случи не по-рано от 1  милион години.

Слънцето, което ще се увеличава, ще стане по-горещо. Земята ще се приближава до онзи момент, в който ще се окаже възможно най-близо до жаркото слънце и извън обитаемата зона. Ще настъпи измиране на  живота на планетата, с изключение на най- адаптивни видове. Жителите на Земята по това време ще са я напуснали и ще са се преселили на Марс.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *